Search
Generic filters
Search
Generic filters

WEDGAR

Att få till ett bra närspel är något de flesta eftersträvar. Hitta rätt wedgar för dig – hos oss på Cervin Golf hittar du Wedgar i toppklass, som passar alla från junior till dam och herr för både höger- och vänsterspelaren. Klubborna kommer från ledande tillverkare som Cobra,  TaylorMade, Callaway, och Titleist.

För att du ska bli så nöjd som möjligt rekommenderar vi att du kommer in till vår butik på Enköpings Golfklubb för en custom fitting, där vår kunniga personal kan hjälpa dig att hitta rätt golfklubbor för just dig.

Spana in vårt breda sortiment för den aktiva golfspelaren!

Vikten i att kunna hantera wedgar

Närspelet kan vara det svåraste när det kommer till att spela golf. Det är oftast närspelet som brukar fallera för golfspelare. Därför är det viktigt att ge sig själv bättre förutsättningar genom att äga en kvalitativ wedge. Därefter träna och träna tills det sitter och bli så bra du kan på närspelet.

Vårat utbud på wedgar

Vi har wedgar för dam och herr, höger- och vänster spelare från världskända märken som Titleist, TaylorMade och Cobra. Vi har klubbor i olika prisklasser som passar alla, amatör som proffs. Kika in vår webbshop och hitta de perfekta klubborna för dig.

Vilka grader på wedgar finns det?

De vanligaste graderna på wedgar är jämna nummer mellan 50-60, alltså 50, 52, 54, 56, 58, 60. Du får såklart sticka ut från detta och ha vilken grad du vill. Du måste dock ha i åtanke att man max får ha 14 klubbor i golfbagen.

Vilken wedge slår man längst med?

Desto mindre grad och vinkel det är på klubban, desto längre slår du. Därmed slår du längre med till exempel en 52 graders än en 56 graders. Du kan även få mer spin på bollen när du använder en klubba med högre grad. 

Vilken wedge är viktigast?

Detta handlar bara om hur du själv är som golfspelare och vad du föredrar. Vissa använder bara till exempel en 54 graders och en 60 graders och anpassar sig efter längd till hålet. Medan vissa använder till exempel en 52 graders, en 56 graders och en 60 graders för att vara mer exakt.

Nyheter & Erbjudande

Se till att du aldrig missar en nyhet eller ett erbjudande från oss. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva erbjudnanden, inspiration, tips för att förbättra ditt spel och nyheter som rör din golf.