JÄRNKLUBBOR

Hos oss på Cervin Golf hittar du järnklubbor i toppklass, som passar alla från junior till dam och herr för både höger- och vänsterspelaren. Klubborna kommer från ledande tillverkare som Cobra, Mizuno, TaylorMade, Callaway, Wilson och Titleist. Om du inte hittar din klubba här i vår webbshop är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att få dina klubbor. 

För att du ska bli så nöjd som möjligt rekommenderar vi att du kommer in till vår butik på Enköpings Golfklubb för en custom fitting, där vår kunniga personal kan hjälpa dig att hitta rätt golfklubbor för just dig.

Golfklubbor som slår en boll på gräs

Filtrera

Varumärke

Järn

Herr/Dam

Så här hjälper järnklubbor dig på golfbanan

Järnklubbor har olika vinklar på skaftet och är numrerade från 2-10, eller 2-P som man kallar det. Detta hjälper dig välja klubba beroende på hur långt du ska slå. Ju lägre siffra du väljer, desto längre slår du.

Vikten av välskötta järnklubbor 

Det är viktigt att sköta sina prylar och järnklubbor specifikt då de är klubborna man använder mest, när man använder något mycket och speciellt när du slår ut bollen från bunkar, tjockt gräs osv med dina järnklubbor så slits de. Därmed är det viktigt att ta väl hand om dem efter en runda. 

Hur långa ska  järnklubbor vara?

Detta varierar på din längd och hur lång du vill ha din klubba samt vad som passar din typ av sving, men det vanligaste om du är mellan 168-189 cm är en klubba på 88-95 cm. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt längd på dina klubbor så det är bara att klicka här. (https://www.bokadirekt.se/places/cervingolf-33950

Vilken järnklubba slår man längst med?

Järnklubborna är numrerade från 2-P och ju lägre siffra desto längre slår du då vinkeln på skaftet är mer rak, i detta fall är det järn 2an.

Vilka järnklubbor är viktigast?

Alla golfklubbor har ett syfte och används när man behöver de, det går till exempel att använda samma klubba på olika avstånd fast man tar i lite hårdare/mindre. Men alla klubbor har  som sagt ett syfte och därför kan man kalla alla för “viktiga”.

Nyheter & Erbjudande

Se till att du aldrig missar en nyhet eller ett erbjudande från oss. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva erbjudnanden, inspiration, tips för att förbättra ditt spel och nyheter som rör din golf.