UTILITY IRON

Hos oss på Cervin Golf hittar du en utility iron i toppklass, som passar alla från junior till dam och herr för både höger- och vänsterspelaren. Klubborna kommer från ledande tillverkare som Cobra, TaylorMade, Callaway, och Titleist.

För att du ska bli så nöjd som möjligt rekommenderar vi att du kommer in till vår butik på Enköpings Golfklubb för en custom fitting, där vår kunniga personal kan hjälpa dig att hitta rätt golfklubbor för just dig.

Köp dig en utility iron! Ett lättspelat alternativ till träklubborna

Utility irons är för dig so föredrar järnklubbor istället för träklubbor. Det är som en järnklubba med påbyggt stål för att få mer kraft i slaget. Man brukar använda de vid utslag eller när det är långt kvar till flaggan.

Våra märken

Våra utility irons är från världskända tillverkare som TitleistTaylorMade och Cobra. Vi har klubbor för alla nivåer och i alla prisklasser. Kika in vår webshop och hitta de perfekta golfklubborna för just dig.

Hur långt kan man slå med en utility iron?

Denna klubban är som en järnklubba med påbyggt stål vid klubbhuvudet för att kunna slå bollen längre. Därmed kan man då slå längre med den än en “vanlig” järnklubba. Men man slår dock inte lika långt med den som en träklubba. Den genomsnittliga längden för slag med en utility iron för en manlig golfspelare som scorar omkring 95 slag är 160 meter. Medan en kvinnlig golfspelare som scorar omkring 100 slag slår genomsnittligt 120 meter.

När ska jag använda min utility iron?

Det är en klubba som är lite av ett mellanting av träklubbor och järnklubbor. De finns i många vinklar och är ett alternativ på utslag eller längre slag till flaggan om man föredrar järnformen på en golfklubba. Det är klubbor man inte allför ofta använder utan främst vid tillfällen när det är för kort för att slå en driver men för långt för att slå en “vanlig” järnklubba.

Vad ska man tänka på när man köper en utility iron?

Ju mer loft du har på din klubba, desto enklare är den att slå med. Har man mindre loft på skaftet så blir det svårare att få en bra träff på bollen men om man träffar går bollen mycket längre. Kika in vår webshop och hitta den perfekta utility iron för just dig. 

Meny

Nyheter & Erbjudande

Se till att du aldrig missar en nyhet eller ett erbjudande från oss. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva erbjudnanden, inspiration, tips för att förbättra ditt spel och nyheter som rör din golf.